mr.moro -=- المـــدير العــــام -=-
عدد الرسائل : 241 العمر : 34 الموقع : https://lovito.yoo7.com المزاج : عايش قصة حب رقـم العضويه : 1 المهنــه : الهــوايه : تاريخ التسجيل : 07/09/2008
| موضوع: طريقة عمل الكرواسان الإثنين أكتوبر 20, 2008 3:20 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهارده و مع الشيف احمد
هنعرف طريقة الكرواسون
الطريقه سهله جدا تعالوا معايا واعملو زي ما انا بقول كده
المقادير:
3كوب دقيق (سيزداد حسب العجين) كوب سمن سائل او زيت دافيء - كوب لبن دافيء- 2بيضة قطعة خميرة في حجم عين الجمل او كيس خميرة جافة. للحشو: جبن او لحمة معصجة او دجاج مفروم او اي حشوة اخرى حسب الرغبة.
الطريقة:
1- ذوبي الخميرة بقليل من السكروالماء الدافيء .
2- ضعي جميع المقادير السائلة في طبق العجين (اللبن-السمن - البيض - الخميرة) وقومي باضافة الدقيق واعجنيها بيدك جيدا الى ان تصبح العجينة متماسكة ولينة ثم غطيها بفوطة نظيفة وضعيه في مكان دافيء الى ان تخمر ويزداد حجمها.
3- قسمي مقدار العجين الى كور متوسطة الحجم وافردي بالنشابة كل كورة الى دائرة وقطعيها بالسكين الى اربع ارباع فيصبح عندك اربع مثلثات.
4- ضعي الحشوة المختارة قرب قاعدة المثلث وابدأي باللف من القاعدة ناحية الداخل ثم لفي رأس المثلث في الاتجاه المعاكس واجعليه مثل الهلال.
5- رصي وحدات الكرواسان في صينية مدهونة بسمن وادهني الوجه ببيض مربوب.
6- اتركيه لمدة 10دقائق ثم ضعيه في الفرن الى ان ينضج.
وبالهنا والشفا | |
|
زائر زائر
| موضوع: رد: طريقة عمل الكرواسان الجمعة أكتوبر 24, 2008 4:21 am | |
| هههههههههههه
برافو عليك يا حضرة الشيف
بارك الله فيك |
|
mr.moro -=- المـــدير العــــام -=-
عدد الرسائل : 241 العمر : 34 الموقع : https://lovito.yoo7.com المزاج : عايش قصة حب رقـم العضويه : 1 المهنــه : الهــوايه : تاريخ التسجيل : 07/09/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الكرواسان الأحد أكتوبر 26, 2008 2:48 am | |
| هههههه
انا نفسي اعرف بس
هو مفيش حد ناوي يطبخ غيري يعني
ثانكس علي مرورك يا رنا | |
|